Wat is comobiliteit

Combimobiliteit, het combineren van verschillende vervoermiddelen, is de toekomst en de kern van de nieuwe mobiliteitsvisie. In de toekomst zullen we, vaker dan vandaag, meerdere vervoermiddelen combineren op ons traject. Combimobiliteit vertrekt vanuit het STOP-principe: we kiezen eerst voor Stappen, dan voor Trappen, vervolgens voor Openbaar vervoer en pas daarna voor de Personenwagen.

Overstappen van het ene op het andere vervoermiddel gebeurt aan een Hoppinpunt, een mobiliteitsknooppunt dat zo veel mogelijk opties samenbrengt. De Hoppinbus (een (mini)bus dat je vooraf reserveert) zet je bijvoorbeeld af aan het dichtstbijzijnde Hoppinpunt. Daar stap je over op de Lijnbus. Of je neemt op het Hoppinpunt een Hoppinfiets (een deelfiets) voor de laatste kilometers van de de bushalte naar je werk.

Dé voorwaarde voor combimobiliteit is dat die verschillende vervoermiddelen goed op elkaar afgestemd zijn. Welke vervoermiddelen combineer je best op jouw route? Dat regel je straks in één-twee-drie via de app, de website of het callcenter van de Hoppincentrale.