Zwerfvuilacties

Zwerfvuilacties
Jaarlijks organiseren verschillende verenigingen, scholen en vrijwillige zwerfvuilpeters en -meters acties om zwerfvuil op te ruimen. Wie samen met buren, vrienden, familie, verenigingen, ... een handje uit de mouwen wil steken om zwerfvuil op te ruimen in de straat of buurt, kan rekenen op hulp van het gemeentebestuur. Wij zorgen voor handschoenen, fluohesjes, grijpers en afvalzakken. De technische dienst komt het ingezamelde afval ophalen.

Hoe aanvragen?
Mail uw aanvraag naar: milieudienst@lebbeke.be. Vermeld wanneer de actie doorgaat en geef aan voor hoeveel personen u materiaal wenst.

Afhandeling?
U ontvangt een bevestiging van uw aanvraag. De dienst leefmilieu contacteert u voor praktische afspraken over de afhaling van het materiaal.

Zwerfvuilpeter of -meter worden?
Wilt u graag een langdurig, vrijblijvend engagement aangaan om uw buurt, de weg van uw wekelijkse wandeling of gewoon het pleintje om de hoek proper te houden? Word dan samen met ondertussen al 70 andere vrijwilligers zwerfvuilpeter of -meter. Mail uw contactgegevens door naar milieudienst@lebbeke.be.