Stappenplan voor het thuis ophalen van asbest

Wil je asbest thuis laten ophalen, volg dan onderstaand stappenplan.
Opgelet, ga voordat je aan de slag gaat goed na of het veilig is om zelf het asbest te verwijderen en neem voldoende voorzorgsmaatregelen! Meer info hierover vind je op www.dds-verko.be/asbestloket

Stap 1

Vraag een asbestzak met beschermingsset aan via het Verkoasbestloket (asbestloket@dds-verko.be of telefonisch via 052/25 18 11). Elke zak is voorzien van een uniek volgnummer. Je krijgt dit nummer door bij je bestelling.

Stap 2

Schrijf 30 euro over op het rekeningnummer BE05 7372 2401 5075 met als omschrijving het ophaaladres en het volgnummer van de asbestzak, of betaal contant op het hoofdkantoor van Verko. Na ontvangst van de betaling zal het asbestloket contact met je opnemen om een ophaaldatum voor de zak af te
spreken.

Stap 3

Haal de genummerde zak en persoonlijke beschermingsset (P3-stofmasker, wegwerpoverall en een paar wegwerphandschoenen) samen met de werkinstructie af op het recyclagepark van jouw gemeente. Indien je een extra beschermingsset wil, betaal je 7 euro extra.

Stap 4

Bied de gevulde, correct gesloten asbestzak tijdig aan langs de straatzijde op de plaats waar je normaal de huisvuilzak voor ophaling aanbiedt en op de datum die je in stap 2 met Verko hebt afgesproken.
Let hierbij zeker op het volgende:

  • Volg nauwkeurig de bijgevoegde gebruiksaanwijzing voor het vullen en sluiten van de zak. Foutief gesloten zakken worden geweigerd.
  • Vul de zak op de plaats van aanbieding, gezien de gevulde zak te zwaar is om te verplaatsen.
  • Bij inname van openbaar domein, bijvoorbeeld het trottoir, is een aanvraag verplicht bij de gemeente.
  • Bied de zakken aan vanaf 17u de avond voor de afgesproken ophaaldag en ten laatste een uur voor het opgegeven tijdstip op de ophaaldag.

Stap 5

Een erkende vervoerder haalt de asbestzak volgens afspraak op, en voert deze naar een erkende verwerker.

Ook interessant